Нужни продукти

750 гр картофи
1 буркан стерилизиран зелен фасул (680 гр.)
350 гр смлени домати (домати на парчета)
2 глави лук
2 моркова
1 пиперка
5 с.л. зехтин или олио
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. сух джоджен
2 кубчета телешки (зеленчуков) бульон
4 скилидки чесън
сол на вкус
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 10 минути
общо 40 минути

Стъпки

Лукът, морковите и пиперката се нарязват на дребно и се задушават в зехтина за десетина минути. Добавя се червения пипер и веднага след това доматите и отварата от фасула. Слагат се кубчетата бульон, нарязаните на едри парчета картофи и една ч.ч. гореща вода. Ястието се оставя да къкри на бавен огън около двайсетина минути, след което се прибавя и зеления фасул, джоджена и чесъна, нарязан на ситно. Ако е необходимо се добавя още малко гореща вода. Яхнията се доварява още десетина минути.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти