Виолета Матева
ЗА рецептата

Лек , вкусен и ефектен десерт !

Нужни продукти
За блата:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 к.л. бакпулвер
За шарката:
1 яйце
2 с.л. захар
2 1/2 с.л. брашно
1 с.л. какао
Крем:
100 гр. заквасена сметана
50 гр. течен шоколад
2 с.л. пудра захар
2 с.л. сладко от ягоди
сироп от компот ягоди
Нужно Време
подготовка 45 минути
готвене 20 минути
общо 65 минути
Стъпки

Върху лист хартия за печене, изрязан според размера на тавата, в която ще печем се рисува с молив шарка по избор.
Намазваме леко тавата с олио и залепваме, хартията с рисунката надолу.
Отгоре се минава с тънък шприц със сместа приготвена за шарката. Тавата се поставя в хладилник, малко да се охлади шарката.
През това време се разбиват яйцата и захарта до побеляване, прибавяме брашното и бакпулвера и разбъркваме добре.
Изсипваме сместа върху шарката и печем за около 15 мин. на 200 градуса.
Изваждаме, отделяме хартията и разрязваме на 2 блата, през средата.
Поливаме малко със сироп от компот и намазваме с приготвения крем от сметаната, пудрата захар и течния шоколад и слагаме отгоре блата с шарката, може и него, леко да сиропирате.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти