Жилибоните се слагат на водна баня и се бърка, след като се свалят от котлона, сместа се остава да изстине за около 4-5 минути, добавя се постепенно пудрата захар и кристалната, като се бърка постоянно.
Ако още не се е получило нещо като топка тесто, се сипва още захар, колкото поеме, за да може да се оформи топка.
След което се слага в хладилник за около 2-3 часа.
Изважда се и се реже на две половини.
И двете се разстилат в кръг с помощта на чаша.
Двата кръга се слагат един върху друг и се режат от 4 страни по малко.
После листенцата се слепват едно по едно нагоре, като се оформя розичка.
И се оставя още малко в хладилник и ето че розичката ви за торта или друго лакомство е готова. Бон апети : ))
Нужни продукти
4-5 жилибона (тези , който са като дунапрен и цената им мисля , че е 2 лв. една голяма торбичка )
50-60 гр. пудра захар
10 гр. кристална захар
Нужно Време
подготовка
195
минути
готвене
20
минути
общо
215
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти