Нужни продукти

За блата :
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
2-3 ванилии
За украсата :
шоколадова глазура
крокан
пудра захар
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 40 минути
общо 70 минути

Стъпки

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, по-малко се добавя брашното и ванилиите и се бърка леко до хомогенна смес, изсипва се в намаслена тавичка в която е сложена хартия за печене.

Блатът се пече за около 25 минути на 180 градуса. Когато е готов се поръсва много малко с пудра захар, разрязва се на квадратчета или ромбчета и се слагат в табличка. Поливат се малко глазура.

В отделен съд се сипва захар и се разтапя на котлона, натрошават се орехи (за предпочитане с чопър). Взема се малко парче фолио за готвене (от сивото) и се поставя върху две купичка или чиния, намазват се с масло и се поръсват с орехите, след което се поливат с карамелизираната захар, оставят се за 3-4 минути в хладилника. Когато са вече втвърдени, се отлепят от фолиото и едната меденка се начупва на парчета и се разбива с чопърът до получаване на прах. Поръсват се кексчетата с крокана и с помощта на остър нож, леко загрят с вода, се реже сърце. Когато е готово и сърцето го поставяме върху прахообразния крокан и Бон апети .

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти