Тази есенна салата е чудесна комбинация на вкусове и цветове.
Увийте цвеклото и чесъна в фолио полейте със зехтин и сол. Печете един час на 180 градуса. През това време сварете морковите и яйцата и ги настържете поотделно. Овкусете ги със сол. Обелете цвеклото и почистете чесъна от люспите. Цвеклото нарежете на тънки шайби и овкусете с лимонов сок и сол.
За приготвяне на соса, смесете заквасената сметана със ситно нарязания керевиз и пресования чесън. Овкусете със сол и черен пипер. Подредете салатата с помощта на ринг или цилиндрична форма. Започнете подредбата с шайбите цвекло, после сварената царевицата, морковите и най-отгоре сложете яйцата. Украсете със стрък керевиз и добавете соса отстрани. Салатата е подходяща за всички сезони :)
Добър апетит !
Готвенето като страст и въображение...
http://magecreations.blogspot.com/
Нужни продукти
300 гр. червено цвекло
200 гр. моркови
200 гр. заквасена сметана
150 гр. сварена царевица
4 бр. яйца
1 глава чесън
керевиз на вкус
сол и черен пипер
лимонов сок
зехтин
Нужно Време
подготовка
60
минути
готвене
30
минути
общо
90
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти