ЗА рецептата

Подходяща за пости.

Нужни продукти за пазаруване

150 гр. елда
100 гр. маринован пачи крак /или мариновани печурки/
1 връзка зелен лук
сока от един лимон
зехтин и сол
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 15 минути
общо 30 минути

Стъпки

Почистената и измита елда сварете с вода в съотношение 1:3 за колко 7-8 минути. Оставете да изстине. Нарежете зеленият лук на кръгчета. Отцедете пачия крак от маринатата. Пачият крак може да се за замести с печурки. В купа смесете елдата, зеления лук и пачия крак. Овкусете със сол, зехтин и сока на един лимон.
Разбъркайте и поднесете!

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти