ЗА рецептата

Готвенето като страст и въображение...

Нужни продукти за пазаруване

400 гр. бяло брашно + 50 гр. за доомесване
150 мл. прясно мляко
50 мл. вода
3 бр. яйца
3 с.л. свинска мас
80 гр. краве масло
1/2 пакетче суха мая
1 с.л. захар
10 гр. сушени домати
3 глави стар лук
риган
черен пипер
сол
Нужно Време
подготовка 60 минути
готвене 30 минути
общо 90 минути

Стъпки

За приготвяне на тестото, първо разтворете маята в половината прясно мляко (като предварително затоплете млякото до около 40 градуса). Прибавете 1/2 ч.ч. брашно и захарта. Разбъркайте добре, да се получи гъста каша. Оставете да втаса.

Прибавете готовата смес към останалите продукти - брашно, вода, останалото прясно мляко, яйцата, риган, омекналото краве масло и свинска мас. Започнете да месите. Тестото трябва да стане еластично и меко.

Оставете го да втаса (да удвои размера си двойно). През това време пригответе плънката. Нарежете на лунички лука и на ивици сушените домати.
В загрят тиган със зехтин запържете лука до златисто. Прибавете сушените домати. Овкусете със сол, черен пипер и щипка риган. Разточете тестото на тънко.
Разпределете равномерно плънката отгоре. Завийте на руло. Нарежете питките и подредете в тава покрита с хартия за печене. Намажете ги с яйце отгоре и оставете да втасат отново. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

Добър апетит!!!

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти