Chef Vkusnotiiki
ЗА рецептата

В тази лесна рецепта за салата "Цезар" ще заместим традиционните жълтъци и зехтин в нейните съставки с кремообразно гръцко кисело мляко и мътеница, добавяйки леко горчив вкус с малко цикория. Чрез използването на малко количество ароматено силене пармиджано-реджано също така ще намалим допълнителния прием на калории и натрий.

Нужни продукти
1 и половина с.л. зехтин екстра върджин
4 бр. филета риба сьомга без кожа
2 чаени лъжички смлян черен пипер
2 чаени лъжички сол
1 чаша мътеница
1 чаша обезмаслено обикновено гръцко кисело мляко
1 чаша настъргано сирене пармиджано-реджано
2 супени лъжици лимонов сок
2 чаени лъжички сос Уорчестър
1 чаена лъжичка настърган чесън
половин чаена лъжичка дижонска горчица
предарително нарязана маруля (можете да използвате и салата Айсберг)
предварително нарязана цикория (радичио)
ситно нарязан пресен босилек
ситно нарязан пресен естрагон
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 10 минути
общо 25 минути
Стъпки

Загрейте олиото в голям тиган с незалепващо покритие на средно висока температура. Поръсете сьомгата с една чаена лъжичка черен пипер и една чаена лъжичка сол. Добавете сьомгата в тигана и я гответе, докато придобие златистокафяв цвят и се отделя от тигана лесно с помощта на вилица.
Обръщайте я за по - минути от всяка страна. Прехвърлете я в чиния и я разделете на големи парчета

Разбийте мътеницата, киселото мляко, сиренето, лимоновия сок, сосът Уорчестър, чесънът, горчицата и втората чаена лъжичка черен пипер и сол в голяма купа, докато се смесят добре.

Прехвърлете дресинга в малка купа. Добавете марулята, цикорията, босилека и естрагона в голямата купа и разбъркайте добре.

Подредете салатата в чиния и отгоре наредете сьомгата. Поднесете със дресинга и още босилек по желание.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти