Chef Vkusnotiiki
ЗА рецептата

В тази лесна рецепта за салата "Цезар" ще заместим традиционните жълтъци и зехтин в нейните съставки с кремообразно гръцко кисело мляко и мътеница, добавяйки леко горчив вкус с малко цикория. Чрез използването на малко количество ароматено силене пармиджано-реджано също така ще намалим допълнителния прием на калории и натрий.

Нужни продукти
1 и половина с.л. зехтин екстра върджин
4 бр. филета риба сьомга без кожа
2 чаени лъжички смлян черен пипер
2 чаени лъжички сол
1 чаша мътеница
1 чаша обезмаслено обикновено гръцко кисело мляко
1 чаша настъргано сирене пармиджано-реджано
2 супени лъжици лимонов сок
2 чаени лъжички сос Уорчестър
1 чаена лъжичка настърган чесън
половин чаена лъжичка дижонска горчица
предарително нарязана маруля (можете да използвате и салата Айсберг)
предварително нарязана цикория (радичио)
ситно нарязан пресен босилек
ситно нарязан пресен естрагон
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 10 минути
общо 25 минути
Стъпки

Загрейте олиото в голям тиган с незалепващо покритие на средно висока температура. Поръсете сьомгата с една чаена лъжичка черен пипер и една чаена лъжичка сол. Добавете сьомгата в тигана и я гответе, докато придобие златистокафяв цвят и се отделя от тигана лесно с помощта на вилица.
Обръщайте я за по - минути от всяка страна. Прехвърлете я в чиния и я разделете на големи парчета

Разбийте мътеницата, киселото мляко, сиренето, лимоновия сок, сосът Уорчестър, чесънът, горчицата и втората чаена лъжичка черен пипер и сол в голяма купа, докато се смесят добре.

Прехвърлете дресинга в малка купа. Добавете марулята, цикорията, босилека и естрагона в голямата купа и разбъркайте добре.

Подредете салатата в чиния и отгоре наредете сьомгата. Поднесете със дресинга и още босилек по желание.

сготвих

Хранителни стойности

Размер на порцията: 1 порция

Калории
450
Общо мазнини
30g
Наситени мазнини
8g
Холестерол
70mg
Натрий
500mg
Въглехидрати
10g
Фибри
2g
Захари
5g
Белтъци
35g
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти