Нужни продукти
5 яйца
1 ч.ч. захар
1 1/2 брашно
1 бакпулвер
2 с.л. капучино на прах
след изпичане блата се разрязва на три части
продукти за крема:
600 гр. цедено кисело мляко
400 гр. течен шоколад
две пакетчета желатин
Нужно Време
подготовка 45 минути
готвене 30 минути
общо 75 минути
Стъпки

За крема:
600 гр. цедено кисело мляко разбито с 400 гр. течен шоколад и две пакетчета желатин разтопен на водна баня. Пригответе крема и оставете в хладилник, докато се изпече блата.

Разбийте яйцата със захарта до побеляване, добавете с леко бъркане, брашното, бакпулвера и капучиното.
Може да го изпечете на един блат, като изстине да го разрежете на 3 блата, или да разделите сместа на 3 и да ги печете по отделно. Пече се на умерена фурна до зачервяване.

Вземете първия блат, сиропирайте с карамелизиран сироп (аз сиропирах с компот от малини), намажете с крема и отгоре наредете малини (пресни или замразени, според сезона), сложете втория блат повторете крем, малини направете същото и с третия. За завършек на тортата поръсете обилно с малини (аз добавих къпини и френско грозде).
След това разтопете на водна баня 200 гр. сладкарски шоколад с 20 гр. краве масло и малко прясно мляко и украсете пожелание с него.
Дано Ви хареса, това е моя рецепта, която приготвих според плодовете, които имах във фризера. БОН АПЕТИ!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти