За крема:
600 гр. цедено кисело мляко разбито с 400 гр. течен шоколад и две пакетчета желатин разтопен на водна баня. Пригответе крема и оставете в хладилник, докато се изпече блата.
Разбийте яйцата със захарта до побеляване, добавете с леко бъркане, брашното, бакпулвера и капучиното.
Може да го изпечете на един блат, като изстине да го разрежете на 3 блата, или да разделите сместа на 3 и да ги печете по отделно. Пече се на умерена фурна до зачервяване.
Вземете първия блат, сиропирайте с карамелизиран сироп (аз сиропирах с компот от малини), намажете с крема и отгоре наредете малини (пресни или замразени, според сезона), сложете втория блат повторете крем, малини направете същото и с третия. За завършек на тортата поръсете обилно с малини (аз добавих къпини и френско грозде).
След това разтопете на водна баня 200 гр. сладкарски шоколад с 20 гр. краве масло и малко прясно мляко и украсете пожелание с него.
Дано Ви хареса, това е моя рецепта, която приготвих според плодовете, които имах във фризера. БОН АПЕТИ!
Нужни продукти
5 яйца
1 ч.ч. захар
1 1/2 брашно
1 бакпулвер
2 с.л. капучино на прах
след изпичане блата се разрязва на три части
продукти за крема:
600 гр. цедено кисело мляко
400 гр. течен шоколад
две пакетчета желатин
Нужно Време
подготовка
45
минути
готвене
30
минути
общо
75
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти