Нужни продукти

1 бутче(агнешко,ярешко)
2 глави стар чесън
1 с.л.брашно
1 с.л.червен пипер
1 с.л.сол
2 с.л.олио
1 бутилка вино за предпочитане бяло
Нужно Време
подготовка 90 минути
готвене 150 минути
общо 240 минути

Стъпки

Бутчето се шпекова с чесъна(с нож се правят дупки в месото, в тях се слага скилидки чесън). Прави се каша от брашното, червения пипер, солта, олиото и 200 мл вино. Бутчето се намазва с кашата и се поставя в тава, покрива се да престои около 1 час. Добавя се останалото вино и 1 л вода и малко сол. Задушава се под фолио 1 час и 30 мин., след това фолиото се маха и ако се е сгъстил соса се разрежда с малко вода. Продъжаваме да печем 1 час, като обръщаме месото, няколко пъти от двете страни.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти