Нужни продукти
1 кг. обеленa диня (бялата част)
1 кг. захар
1 ванилия
Сок 3 и 1/2 бр. лимонa
Нужно Време
подготовка - - минути
готвене 720 минути
общо 720 минути
Стъпки

Изчистваме динята от зелената и червената част (да остане бялото на кората), режем на квадрати 6-7 см, слагаме ги в съд с вода в който са изстискани 3 лимона, притискаме с тежест да покрие напълно парчетата и оставяме 2 часа. Изцеждаме добре, слагаме в тенджера, посипваме със захарта и оставяме на много бавен огън да се разтопи захарта без вода.

От часа на завиране варим 15-20 мин., като постоянно махаме образувалата се пяна. После го сваляме от котлона и оставяме да изстине. На другия ден пак го слагаме да ври, докато се сгъсти сиропа, накрая прибавяме ванилията и сока от 1/2 лимон. Надявам се да ви хареса.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти