Нужни продукти
5 яйца
1 ч.ч. захар на пясък
1 к.ч. нишесте
2 с.л. какао
2 кофички сметана
1 ч.ч. пудра захар за сметаната
Нужно Време
подготовка
40
минути
готвене
20
минути
общо
60
минути
Стъпки
Жълтъците се разбиват с половината захар, с останалата захар се разбиват и белтъците, смесват се и добавяме по-малко нишестето и какаото.
Пече се в намазана тава в съвсем слаба фурна, 45 мин..
Изважда се от фурната и като изстине, разделя се на два блата. Сметаната се разбива със захарта и с този крем се намазва тортата в средата, отстрани и отгоре.
Може да се украси със сладко от вишни или портокали.
Mнения на кулинари
добави коментар
28.06.2012 г. 11:05
а нишестето къде се слага???
28.06.2012 г. 11:03
а с какаото какво се прави не разбрах???и от какво се прави плата само от захарта и яйцата ли???
18.09.2010 г. 15:22
мн добре и е мн вкусна благодаря ви за рецептата
Подобни рецепти
Рецептата е оправена. Извиняваме се за изпуснатото нишесте.