Нужни продукти
6 пържоли ot свинско месо
1/2 ч.ч. олио
1 голяма опаковка заквасена сметана
300 гр гъби
1-2 глави лук
3 скилидки, пресовани чесън
1 и 1/2 ч.ч. бяло вино
1-2 с.л. галета
сол
черен пипер
кашкавал
Нужно Време
подготовка 60 минути
готвене 10 минути
общо 70 минути
Стъпки

Накиснете свинското в половин чаша бяло вино, сол и черен пипер за 1/2 час. След това леко го подсушете и го изпържете в малко количество олио. Изпържените пържоли се нареждат в подходяща тава.

В същия тиган запържете нарязания лук, после чесъна и нарязаните гъби. Оставете да се задуши и щом зеленчуците омекнат, добавете чаша бяло вино. Изчакайте за заври, поръсете със сол, черен пипер, галетата и сметаната.

Щом сосът кипне, свалете от огъня и залейте с него пържолите. Отгоре настържете кашкавал на око и сложете да се пече до зачервяване.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти