Нужни продукти
3 бр готови кръгли блатове
3 бр мандарини
100 мл захарен сироп
200 г течна сметана
100 г течен шоколад
1 пакет шоколадови пръчици
2 с л смлени едро лешници
Нужно Време
подготовка
30
минути
готвене
10
минути
общо
40
минути
Стъпки
В купа се разбива течната сметана с миксер ,до меки връхчета. Добавя се течния шоколад и се разбърква с вилица да се получи еднородна смес на крема .Поставя се първия блат в чиния ,леко се сиропира с захарен сироп приготвен от захар и вода в съотношение 1 :1 .Отгоре се намазва с част от шоколадовия крем .Поставя се втори блат ,сироп ,крем и накрая последния блат се намазва с останалия крем .Мандарините се почистват от кората и се разделят на парченца .Украсява се тортата с мандарини ,в средата се поръсва с шоколадови пръчици ,смлени лешници или бял настърган шоколад .Охладена се нарязва и поднася .
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти