Chef Vkusnotiiki
ЗА рецептата

Опитайте омлет, направен с брашно от нахут - то е богато на протеини и без глутен. Количествата тук са за една порция, но рецептата лесно може да се удвои.

Нужни продукти
3 яйца
30 грама (нахутено) брашно
¼ чаена лъжичка сушен риган
1 супена лъжица хранителна мая
2 чаени лъжици рапично масло
80 грама бейби спанак
Нужно Време
подготовка 10 минути
готвене 5 минути
общо 15 минути
Стъпки

Разбийте брашното от нахут, ригана и хранителната мая в купа с 80 мл вода.

Загрейте олиото в 19 см незалепващ тиган. Изсипете сместа за омлет и завъртете тигана, за да покрие дъното. Натрупайте свежия спанак отгоре, след което покрийте тигана и гответе на слаб огън 5-6 минути, докато спанакът омекне и дъното на омлета се сготви, но все още е влажно.

Сгънете омлета в тигана, за да затворите спанака, след което го плъзнете върху чиния и сервирайте.

сготвих

Хранителни стойности

Размер на порцията: 1 порция

Калории
250
Общо мазнини
14g
Наситени мазнини
1g
Натрий
150mg
Въглехидрати
22g
Фибри
5g
Захари
2g
Белтъци
12g
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти