Chef Vkusnotiiki
ЗА рецептата

Опитайте омлет, направен с брашно от нахут - то е богато на протеини и без глутен. Количествата тук са за една порция, но рецептата лесно може да се удвои.

Нужни продукти
30 грама (нахутено) брашно
¼ чаена лъжичка сушен риган
1 супена лъжица хранителна мая
2 чаени лъжици рапично масло
80 грама бейби спанак
Нужно Време
подготовка 10 минути
готвене 5 минути
общо 15 минути
Стъпки

Разбийте брашното от нахут, ригана и хранителната мая в купа с 80 мл вода.

Загрейте олиото в 19 см незалепващ тиган. Изсипете сместа за омлет и завъртете тигана, за да покрие дъното. Натрупайте свежия спанак отгоре, след което покрийте тигана и гответе на слаб огън 5-6 минути, докато спанакът омекне и дъното на омлета се сготви, но все още е влажно.

Сгънете омлета в тигана, за да затворите спанака, след което го плъзнете върху чиния и сервирайте.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти