ЗА
рецептата
Опитайте омлет, направен с брашно от нахут - то е богато на протеини и без глутен. Количествата тук са за една порция, но рецептата лесно може да се удвои.
Нужни продукти
30 грама (нахутено) брашно
¼ чаена лъжичка сушен риган
1 супена лъжица хранителна мая
2 чаени лъжици рапично масло
80 грама бейби спанак
Нужно Време
подготовка
10
минути
готвене
5
минути
общо
15
минути
Стъпки
Разбийте брашното от нахут, ригана и хранителната мая в купа с 80 мл вода.
Загрейте олиото в 19 см незалепващ тиган. Изсипете сместа за омлет и завъртете тигана, за да покрие дъното. Натрупайте свежия спанак отгоре, след което покрийте тигана и гответе на слаб огън 5-6 минути, докато спанакът омекне и дъното на омлета се сготви, но все още е влажно.
Сгънете омлета в тигана, за да затворите спанака, след което го плъзнете върху чиния и сервирайте.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти