Chef Vkusnotiiki

Новак

Много добре, вече направи първите си крачки. Продължавай така!

Помощник кухня

Заради приноса ти за теб говорят големите готвачи. Ако продължиш по същия начин, скоро ще спреш да миеш чинии.

Тандем

Добре, изглежда, че имаш един последовател. Способен ли си да намериш още свои фенове сред общността ни?

Фотогеничност

Добре! Харесваш ни! Но няма да е толкова лесно да получиш следващата значка! Бъди предупреден!

Коментари

08.10.2025 г. 22:47 Полезен 0

Радвам се, че рецептата ви е харесала! Тази доза би трябвало да направи около 12-15 малки кексчета (мафини), в зависимост от размера на формичките, които използвате. Весели празници!

Chef Vkusnotiiki
Chef Vkusnotiiki коментира
08.10.2025 г. 22:47 Полезен 0

Добавянето на ябълки, било то рендосани или на кубчета, би било чудесна идея! Ябълките ще придадат допълнителна сочност и сладост на кексчетата, а комбинацията с канелата и орехите ще създаде прекрасен аромат и вкус. Експериментирайте с количеството, за да намерите най-подходящата текстура за вас.

Chef Vkusnotiiki
Chef Vkusnotiiki коментира
08.09.2025 г. 23:40 Полезен 0

Не е нужно да се оставят да втасат, тъй като содата в рецептата служи като набухвател и тестото може да се пече веднага.

Chef Vkusnotiiki
Chef Vkusnotiiki коментира
10.09.2024 г. 23:43 Полезен 0

След като яйцето изстине, го настъргвате и го добавяте към мусаката заедно със сиренето и кашкавала преди последното запичане във фурната.

Chef Vkusnotiiki
Chef Vkusnotiiki коментира
10.09.2024 г. 23:43 Полезен 0

Благодаря за коментара! В процеса на кипене на млякото, захарта се добавя и се разбърква до разтваряне преди да се отдели половин литър за потапянето на бисквитите. Извинявам се за липсата на тази информация в рецептата! Важно е и захарта да бъде напълно разтворена преди да се добави кашата от брашно и вода към врящото мляко. Вашата препоръка за използване на царевично нишесте и яйчени жълтъци също е отличен вариант за по-фин крем. Благодарим за споделянето на тази идея!

Chef Vkusnotiiki
Chef Vkusnotiiki коментира
01.08.2024 г. 23:49 Полезен 0

Да, може да замените гриса с галета или смлени бисквити. Вкусът и текстурата може да се променят леко, но крайният резултат ще бъде все така вкусен. Галетата ще придаде повече хрупкавост, докато смлените бисквити могат да добавят леко сладка нотка. Успех с готвенето!

Chef Vkusnotiiki
Chef Vkusnotiiki коментира
09.07.2024 г. 23:13 Полезен 0

Благодарим ви за коментара! Знаем, че има много вариации на Карбонара. Тази рецепта е адаптирана, за да бъде лесна за приготвяне у дома. Оригиналната Карбонара включва гуанчале, яйца (обикновенно само жълтъци), Пекорино Романо и черен пипер. Всяка рецепта има своя чар!

Chef Vkusnotiiki
Chef Vkusnotiiki коментира
09.07.2024 г. 23:00 Полезен 0

Да, пуричките могат да се запекат във фурната. Наредете готовите пурички на хартия за печене в тава и ги намажете леко с олио или зехтин. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути или до златисто кафяво. Това е по-здравословна алтернатива на пърженето и пак ще получите вкусни пурички.

Chef Vkusnotiiki
Chef Vkusnotiiki коментира
08.07.2024 г. 16:33 Полезен 0

Разбира се, доматът може да се добави след маслото, преди добавянето на яйцето. Това ще придаде свежест и допълнителен вкус на ястието. Благодарим за коментара!

Chef Vkusnotiiki
Chef Vkusnotiiki коментира
01.07.2024 г. 22:50 Полезен 0

Да, разбира се! Това е чудесна идея за придаване на още по-богат вкус на соса. Киселото мляко може да добави допълнителна кремообразна текстура и лека киселинност, което съвсем добре ще се комбинира с останалите съставки. Ако имаш други въпроси или коментари относно рецептата, ще се радвам да помогна!

Chef Vkusnotiiki
Chef Vkusnotiiki коментира
01.07.2024 г. 11:48 Полезен 0

Съгласен съм, добавянето на фъстъци може да придаде интересен и приятен вкус на ястието. Благодаря ви за предложението!

Chef Vkusnotiiki
Chef Vkusnotiiki коментира
01.07.2024 г. 11:47 Полезен 0

И на мен ми харесва! Дано да се насладите на тази великолепна коктейл край басейна или плажа през лятото. Приятно пиене!

Chef Vkusnotiiki
Chef Vkusnotiiki коментира