Бисквитена ягодова торта с шоколад
Сметаната се разбива 2-3 минути с пудрата захар.
Ягодите се смилат с кристална захар, добавят се към сметаната. Разбърква се и се ароматизира с ванилия.
Бисквитите се натопяват за кратко в прясното мляко и след това се нареждат на повърхността на подходящ съд. Поръсват се с настърган шоколад.
Нанася се един пласт от сметановия крем. Покрива се с бисквити и процедурата се повтаря.
Най–отгоре остава пласт крем. Трябва да отлежи, покрита 2-3 часа, в хладилник.
При сервиране се декорира с настърган шоколад или с шоколадов сос, които се приготвя, като се разтопи шоколада в прясното мляко и се добавя есенция ром, който е уплътнен с разтворено в малко вода нишесте. Редим ягодките отгоре за украса.
Тази торта е много вкусна дори и мама я хареса.Направете си хубава е.Аз не ви задължавам ,но вие губите ,ако не опитате. ДОВИЖДАНЕ