Бисквитена торта с домашен крем
Слагаме млякото до кипне на котлона подслаждаме го на вкус и изваждаме половин литър от него за потапянето но бисквитите. В останалия врящ литър добавяме, кашата образувана от брашното и вода при непрекъснато бъркане, след сгъстяване изваждаме от котлона и добавяме шоколада и маслото.
Потапяме бисквитите в горещото заделено мляко и ги редим в тава отгоре слагаме крем и така редим до изчерпване на продуктите. Украсяваме и я оставяме да престои за 5 чаша на хладно. ДА ВИ Е СЛАДКО!
Много по-фин ще стане кремът, ако вместо брашно се използва царевично нишесте и се добавят ч жълтъка. Крем с брашно не бих направила. Освен това сте пропуснали да посочите какво правите със захарта.
Благодаря за коментара! В процеса на кипене на млякото, захарта се добавя и се разбърква до разтваряне преди да се отдели половин литър за потапянето на бисквитите. Извинявам се за липсата на тази информация в рецептата! Важно е и захарта да бъде напълно разтворена преди да се добави кашата от брашно и вода към врящото мляко. Вашата препоръка за използване на царевично нишесте и яйчени жълтъци също е отличен вариант за по-фин крем. Благодарим за споделянето на тази идея!