Бързи и вкусни гофрети - лесна рецепта за всеки повод
Загрейте уреда за гофрети (ако нямате в някакъв друг уред)
Разбийте двете яйца в голяма купа, добавете и другите съставки, при което разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
Излейте 2/3 от сместта в уреда. Печете 5 мин. или докато приключи изпарението.
Отстранете внимателно получената "вафла".
Процедирайте по същия начин и с останалата част от сместа.
Сервирайте вафлите, залети със сироп, топинг, шоколад или сметана.
рецептата е чудесна,но аз слоjих 3 с.л. захар,1 ванилия и 6типка канела.направих ги в тефлонов тиган.чудни,чудни са :)))))))
Аз вместо 1 съпена луjица захар слоjих 2 и станаха много хъбави :) + ако се слоjи малко ванилия идеално!
Брашното и млякото трябва да са в еднакви пропорции, защото иначе тестото става много гъсто.
Опитайте с тефлонов тиган и ги печете като палачинки.
как може да се направи без гофретмик за6тото нямам
Искам само да попитам дали това е точното количество на бакпулвера - ч чаени лъжици? Защото ми се се трува доста. При положение, че едно пакетче го дават за 500 г. брашно?!