ЗА рецептата

Препоръчвам ви лека пармска шунка придава по-фин аромат на месото.

Нужни продукти

4 бр - филета от пилешки гърди
4 с.л - зехтин
1 ч.л - сух розмарин
сол
млян лют червен пипер
8 бр - тънко нарязана шунка
1 бр - скилидка чесън
1 бр - глава лук
3 бр - стръка целина
3 бр - моркова
2 бр - малки тиквички
2 с.л - зехтин
1 с.л - доматено пюре
1/8 л - сухо бяло вино
1 ч.л - настъргана лимонова кора
1 с.л - нарязан магданоз
Нужно Време
подготовка 40 минути
готвене 15 минути
общо 55 минути

Стъпки

Измиваме месото в студена вода и го подсушаваме, изпържваме до златисто, изваждаме го от мазнината и поръсваме с розмарин, лют червен пипер и сол. Увиваме всяко филе в две резенчета шунка.
Нарязваме на ситно лука и чесъна, а морковите, целината и тиквичките на ленти. Разбъркваме доматеното пюре с бялото вино. В горещо олио задушаваме лука, докато стане прозрачен, добавяме чесъна и зеленчуците, запържваме ги. След това прибавяме сместа от пюрето и подправяме със сол и червен пипер.
Нареждаме месото върху зеленчуците и ги задушаваме 15 мин. на слаб огън. Слагаме филето в затоплена чиния и го държим топло, към зеленчуците прибавяме лимоновата кора и магданоза, след което ги поставяме до месото и сервираме веднага.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти