Нужни продукти
500 гр. свинско месо
400 гр. пилешко месо
5 моркова
500 гр. гъби
10 зелеви листа - кисело зеле
олио
сол
вегета
подправки за месо
50 гр. ориз
100 гр. бекон
100 гр. кашкавал
200 мл. червено вино
100 мл. вода
1 заквасена сметана - 250 мл.
Нужно Време
подготовка 45 минути
готвене 90 минути
общо 135 минути
Стъпки

Взема се голям гювеч! Зелевите листа се оформят като за сърми! Свинското месо нарязано на парчета се овкусява с подправка за месо и се оставя 20 мин. Пилешкото месо нарязано на ивици се овкусява с вегета и се оставя за 20 мин..
Чуканчетата от зелевите листа с част от листа се нарязват на ситно и се поставят на дъното на гювеча.

Свинското месо се овалва в измития ориз и се завива в зелев лист, поставят на дъното на гювеча, следващият ред е от нарязаните на ивици пилешко месо, след което се поставят нарязани на едро моркови.
В тиган се запържват леко гъбите и се залива заедно с мазнината върху пилешкото.
След това се налива виното и водата бекона нарязан на ленти се поставя най отгоре, след което всичко се покрива с зелеви листа, похлупва се с капака на гювеча и се поставя в предварително загрята на 200 градуса фурна. След като заври се засича час и половина.

Преди консумация се настъргва кашкавал.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
13.11.2011 г. 15:04 Полезен 4

Хареса ми рецептата,но ми се ще да направя малка корекция-гювеча винаги се слага в студена фурна,защото ще се спука от 200*.

akva7 коментира
Подобни рецепти