Кайма с картофи на фурна
Нужни продукти
500 гр. кайма
3 стръка зелен лук
1 гл. лук
2 моркова
100 гр. царевица от консерва
500 гр. картофи
магданоз на вкус
1 кубче пилешки бульон
100 гр. твърдо сирене
150 гр. кашкавал
черен пипер
червен пипер
чубрица
кимион
1 с.л. кетчуп разтворен в 1 к. ч. вода
сол на вкус
олио
Нужно Време
подготовка
30
минути
готвене
30
минути
общо
60
минути
Стъпки
В кръгла тавичка се налива малко олио. Каймата се разстила в тавичката омесена с чер. пипер, чубрица, кимион във формата на голямо кюфте. Картофите се нарязват на пръчици, лукът на колелца, морковите на кубчета. Смесват се с царевицата, натрошеното сирене, наситнения магданоз, разтворения кетчуп, останалите подправки и бульона разтворен в 1 к.ч. вода,сол на вкус. Кашкавалът се настъргва върху цялото ястие. Полива се с още малко олио. Ястието се пече предварително затоплена фурна, на умерена фурна, докато се зачерви. Сервира се, като се реже пожелание.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Стават много вкусни