![Канелени бисквити](/files/thumbs/1/9/7/1970f7362ddfe108b265e1ae84cbfe5fb8b74d83/15726618_10210586789893527_5837304279174089217_n__565_380.jpg)
Канелени бисквити
В края на миналата година неочаквано се уговори среща с колегите от университета :) даде се предложение да си разменяме подаръци " ама да са хенд мейд, колеги" ( само да уточня медици сме) и така се роди идеята да пробвам тези сладки. Бях изключително очарована колко са лесни и вкусни, а колегите ми два пъти повече ;)
![Стъпка 1](/files/thumbs/1/5/c/15c811729806ea802cea5fbf9dfe4c91124f30a3/15877915_10210649724226846_2091885350_o__250_150.jpg)
Брашното се смесва с пудрата захар, канелата, ванилията, настрърганата лимонена кора и смлените бадеми. Всичко се разбърква добре. Към сместа се прибавят маслото (на стайна температура) и яйцето и се замесва тесто. Прибира се в хладилник за около 30 минути. Разточва се върху набрашнен плот на дебел лист и от него се изрязват бисквитки с помощта на формички за сладки. Фигурките се подреждат в тава застлана с хартия за печене и се пекат в предварително загряна фурна на 170 градуса за 17-20 минути. Охлаждат се.
![Стъпка 2](/files/thumbs/3/b/a/3ba3fa48e8a417aa5569020a84192e4fcdbad32b/15781524_10210586790293537_6815975531031854091_n__250_150.jpg)
С миксер се разбива белтъкът на сняг. Към него постепенно се прибавя пурдата захар докато все обе се бие с миксер. Накрая се слагат 6-7 капки лимонов сок. Пожелание бисквитките се украсяват само по кантовете или се мажат целите с глазурата. Оставя се да засъхне глазурата на стайна температура за 30-40 минути