Това е многократно изпитана и високо оценена рецепта (приговям кекса почти всяка седмица).
Разбиваме белтъците с 1/2 ч.ч. захар. Жълтъците разбиваме с пр. мляко, олиото, 1 ч.ч. захар и ванилията. Прибавяме брашното и бакпулвера към жълтъчната смес до получаване на гъсто тесто, след това изсипваме 1/3 от белтъчната смес и разбъркваме. Добавяме останалите белтъци и леко с лъжица разбъркваме до получаване на еднородна смес.
Отделяме 1 ч.ч. от тестото и го оцветяваме с 2 ч.л. какао.
В намазана с масло кексова форма сипваме на пластове неоцветено тесто, стафиди, какаово тесто...
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса само отдолу 15 мин., след което включваме отдолу и отгоре на същата температура до готовност.
Да ви е сладко!
кекса е хубав.получе се добре единствено което ме затрудни е брашното за гъстотата.понеже не са описани точнинте дози.
чудесен кекс, направих го с ч яйца (в процеса на приготвяне се оказа, че толкова имам :)) и добавих 2 1/2 ч.ч. брашно. получи се страшно пухкав и вкусен десерт. и най-вече лесен за приготвяне дори от начинаещи :)
Страхотен кекс!Благодаря за рецептата!:)))