ЗА рецептата

Подходящ за всеки празник!

Нужни продукти за пазаруване

За блата:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. олио
1 бакпулвер
2 ч.ч. брашно
кора на един портокал
За карамела:
3/4 ч.ч. захар
3 с.л. вода
1/2 пакет масло
Трябва ни и плодовете от един компот от праскови предварително отцедени.
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 40 минути
общо 70 минути

Стъпки

Приготвяме блата, за целта разбиваме яйцата и захарта да побелеят, добавям олиото, портокаловата кора и брашното с бакпулвера. Разбъркваме добре на еднородна смес.
В подходящ съд поставяме захарта и водата на котлона и бъркаме до разтопяване на захарта на светъл карамел.

В форма за кекс намаслена с маслото изливаме карамела, върху него нареждаме плодовете от праскова.
Изсипваме отгоре кексовата смес и печем 40 минути в умерена фурна. Изваждаме и обръщаме в чиния! Да ви е сладко!

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар
12.02.2013 г. 12:15 Полезен 1

Правя си често този кейк, но предпочитам да си го правя по оригиналната рецепта на Дейвид Лeйбовиц "upside down cake". Има я в интернет на сайта му, има я описана, но ТОЧНО по оригинала - в разни блогове - има откъде да я прочете човек. И ще знае, че е приготвил нещо наистина великолепно. Тази рецепта, посочена тук, ще е само едно бледо копие на оригиналната.

karil коментира

Подобни рецепти