Нужни продукти
700 гр. Кайма смес /свинско-телешко/
1/2 връзка Зелен лук /перата/
1 връзка Магданоз /без дръжките/
1 бр Яйце
2 с.л. Галета
1 ч.л. Черен пипер
1 ч.л. Чубрица
1 ч.л. Червен пипер
1 ч.л. Кимион
1 с.л. Лютеница фино смляна
1 бр. Домат малък
100 грама Моцарела
150 грама Кашкавал
1/2 бр Зелена чушка
1/2 бр Червена чушка
40 гр. Пармезан /фино настърган/
Стъпки
Стъпка 1 1

В купа се слага каймата. Магданозът и лукът се нарязват на ситно и се прибавят. Добавя се яйцето, както и всички останали съставки. Обърква се хубаво. В кръгла тавичка се слага хартия за печене, която се намазва с олио. Каймата се слага вътре и се разпределя равномерно. Блата се слага в загрята на 180 градуса фурна за около 20-тина минути.

Стъпка 2 2

Чушките се почистват от семките и се режат на ивички

Стъпка 3 3

Домата се измива и се реже на шайби. Моцарелата също се реже на шайби.

Стъпка 4 4

Кашкавалът се настъргва на фино ренде.

Стъпка 5 5

Когато блата се е запекъл леко, се намазва с една супена лъжица лютеница, отгоре се подреждат доматите,

Стъпка 6 6

след това чушките, моцарелата

Стъпка 7 7

след това пармезана и накрая кашкавала. Пицата се слага да се допече за още 10-тина минути до златист загар. След като е готова, се минава с нож по ръбовете на тавичката и пицата се прехвърля в поднос. Поднася се топла. Да ви е сладко!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти