Изпълнена с вкус, тази лесна и кремообразна паста със сьомга и спанак е фантастичен вариант за бързо вкусно ястие само за 15 минути!
Сложете голяма тенджера с вода да заври. Леко посолете врящата вода, добавете пастата и варете до ал денте според указанията на опаковката, около 8 минути.
Загрейте зехтина екстра върджин в голям тиган на средно-слаб огън, добавете сьомгата и чесъна, след това спаначените листа и сотирайте за 2 минути или докато се сготви напълно, като добавите малко вода от пастата, ако е необходимо, след което подправете със сол и черен пипер на вкус.
Отцедете пастата ал денте и я добавете към тигана със сьомгата, и сотирайте всички съставки още една минута.
Отстранете тигана от огъня, добавете сметаната, лимонова кора и нарязан магданоз.
Подправете с прясно смлян черен пипер и сервирайте веднага.