божидара
ЗА рецептата

питие: бира, бяло вино

Нужни продукти
3 тиквички
1 глава лук
1 яйце
1 скилидка чесън
сирене(извара)
копър
магданоз
черен пипер
червен пипер
брашно
олио
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 15 минути
общо 35 минути
Стъпки

Тиквичките се измиват добре и се настъргват с лука и с чесъна, задушават се с 2-3 супени лъжици олио, без вода. След като омекнат добре и им изври водата се прибавя сирене(извара) и подправките -копър и магданоз, черния и червения пипер. Слага се брашното и яйцето и се бърка, докато стане гъсто. Взема се със супена лъжица и се пържи в сгорещено олио. Приятно хапване!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти