Лазаня Италиано
Сос Бешамел може да се направи с прясно мляко вместо вода.
Сос Бешамел /с вода/:
Запържва се брашното в половината олио, добавя се гореща вода, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти като за сос. Прибавя се маслото, солта и черения пипер на вкус.
Сос с кайма:
Запържва се нарязания лук, прибавя се каймата и се задушава 5-10 минути. Прибавя се доматите и се задушава още 10 минути. Овкусява се със сол, черен пипер и риган.
Реди се в по-дълбока тава, като се започва с малко прясно мляко /да покрие дъното/, един ред кори лазаня, полива се със сос Бешамел и сос с кайма, тънки резени моцарела и се редува така до края като на всеки ред кори лазаня се полива малко мляко и трябва да се завърши със сосовете. Пече се на 220 градуса до готовност и накрая, след изключването на фурната, се поръсва с настъргания пармезан и се оставя още 10 минути в топлата фурна.
Страхотна е!
Благодаря! Радвам се, че ви харесва рецептата! Ако имате въпроси или нужда от допълнителна информация, не се колебайте да попитате.