Chef Vkusnotiiki
ЗА рецептата

Киноата е фино, пълно с протеини зърно, което ви помага да останете сити до следващото ви хранене, което прави тази зеленчукова салата чудесен пълнител на кутията за обяд

Нужни продукти
200 г киноа
3 супени лъжици зехтин
1 бр червен лук, обелен, но оставен цял, след това нарязан на кръгли филийки с дебелина 1 см
2 бр чушки, червена, жълта или смес, без семки, нарязани на дълги клинове
200 г бейби тиквичка, разполовена по дължина
3 скилидки чесън, необелени
1 бр. лимон, кората и сокът
щипка захар
магданоз, едро нарязан
200 г сирене фета
Съвет
Може да се съхранява в хладилник до 3 дни.
Нужно Време
подготовка 10 минути
готвене 30 минути
общо 40 минути
Стъпки

Сгответе киноата, следвайки инструкциите на опаковката, след което я отцедете много добре и оставете настрана.

Междувременно загрейте фурната до 200°C / 180°C с вентилатор. Разбъркайте лука и чушките с 1 супена лъжица от олиото и подправките в тава за печене, след което печете 15 минути.

Смесете тиквичките и чесъна с останалите зеленчуци и печете още 15 минути.

Изстискайте печените скилидки чесън от кожичките им и ги намачкайте с малко подправки. Разбъркайте с останалото олио, лимонов сок и кора и подправете със захар на вкус. Накапете върху киноата и разбъркайте заедно с печените зеленчуци и магданоза. Натрошете фетата отгоре, разбъркайте внимателно отново и сервирайте.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти