Нужни продукти
5 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
2 с.л. олио
1 бакпулвер
9-10 с.л. брашно
7-8 ванилии (или какао по желание)
Сироп:
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
лимонова кора на ситно настъргана
5 ванилии
За декорация:
2 бр. бял шоколад
1 бр. кафяв шоколад
6 с.л. масло
Нужно Време
подготовка 60 минути
готвене 30 минути
общо 90 минути
Стъпки

Яйцата и захарта се бият 15 мин. на висока скорост, след това се намаля и се прибавя олиото и пресятия бакпулвер с брашното. Изсипва се в тава 24 см с хартия за печене и се пече за 25-30 мин. на 160-170*С.
Готовия блат го заливаме със сиропа, но не много горещ, след това в 2 съда на водна баня, разтапяме по отделно шоколадите, заливаме блата 1-во с разтопеният бял шоколад, а разтопеният кафяв шоколад слагаме в кесия и в единия край отрязваме средна дупчица, и правим така:
В средата на тортата правим един кръг, втория кръг по-голям и третия кръг почти по-ръба на блата.
С клечка за зъби се започва от вътре на вън е прави кръст в получените 4 парчета, отново с клечката се минава от вън на вътре и така става красиво цвете успех мили-дами.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти