Нужни продукти
2 кренвирша
300 гр. картофи
1 с.л. масло
1 пиперка
1 домат
няколко маслинки
4 яйца
(200 грама сиренце)
сол
чубрица
магданоз
черен пипер
2-3 клечки за зъби
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 15 минути
общо 45 минути
Стъпки

Режете кренвиршите така, че като ги огънете двете страни да стане на сърце закрепвате с клечката за зъби.
Сварявате картофите и ги пасирате, добавяте подправките, солта, маслото, чубрицата, магданоза нарязан на ситно, черен пипер. Запълвате с картофите вътрешността на сърцето и ги слагате във фурната за да се запекат кренвиршите, изваждате ги за малко, за да настържете сиренето, от горе счуквате по две яйца в сърцето, така че да станат на очи :) и пак връщате докато станат яйцата, и изваждате.
По средата на яйцата слагате половин маслинка така, че да стане зеницата, после от пипера режете лентички и ги слагате за вежди и нос, а от домата режете едно кръгче и слагате устата. Приятна изненада и вечеря с любимия, а и за цялото семейство.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти