Нужни продукти
2 кренвирша
300 гр. картофи
1 с.л. масло
1 пиперка
1 домат
няколко маслинки
4 яйца
200 гр. сирене
сол
чубрица
магданоз
черен пипер
2-3 клечки за зъби
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 20 минути
общо 50 минути
Стъпки

Режете кренвиршите така, че като ги огънете двете страни да стане на сърце закрепвате с клечката за зъби.

Сварявате картофите и ги пасирате, добавяте подправките, солта, маслото, чубрицата, магданоза нарязан на ситно, черен пипер.

Запълвате с картофите вътрешността на сърцето и ги слагате във фурната за да се запекат кренвиршите, изваждате ги за малко, за да настържете сиренето, от горе счуквате по две яйца в сърцето, така че да станат на очи :) и пак връщате докато станат яйцата, и изваждате.

По средата на яйцата слагате половин маслинка така, че да стане зеницата, после от пипера режете лентички и ги слагате за вежди и нос, а от домата режете едно кръгче и слагате устата.

Приятна изненада и вечеря с любимия, а и за цялото семейство.

сготвих

Хранителни стойности

Размер на порцията: 1 порция

Калории
550
Общо мазнини
35g
Наситени мазнини
15g
Транс мазнини
0.5g
Холестерол
250mg
Натрий
1,200mg
Въглехидрати
45g
Фибри
5g
Захари
5g
Белтъци
25g
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти