Ангелина
ЗА рецептата

Ох дано го няма вече публикуван, че много се притеснявам да не ми се скарат!

Нужни продукти
Често си правим този кекс,защото е бързо и е много вкусен! Всички комшийки го правят, а и от както съм с мъжа ми и майка ми го прави, рецептата е на Свеки!
Днес пак го правих и реших да ви го представя, не знам със сигурност дали го има или няма във книгата на ( а такива кулинарки като вас може и да го знаете), но дано го харесате и да стане и ваш любим кекс!
Продуктите:
5 яйца (отделят се жълтъците от белтъците)
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. орехи
1/2 пакетче масло
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 20 минути
общо 40 минути
Стъпки

Жълтъците и белтъците се разделят! Белтъците и захарта се разбиват на сняг!
Постепенно към белтъчения сняг се прибавят жълтъците и се разбива, добавя се и брашното и е готово!
Във формичката за кекс се разтопява маслото във фурната. Към разтопеното масло се прибавят на едро счукани орехи, отгоре се изсипва сместа и е готово за печене!

Пече се 20 минути в предварително загрятата фурна 220 гр.(където преди малко сме разтопили маслото)
Не се отваря докато се пече за да не спадне!
Става пандишпанен вкусен и ароматен кекс!
След 20-те минути се изважда и се обръща във подходяща чиния!
И орехите са отгоре заедно със разтопеното и попило масълце!
Може да се поръси и със пудра захар!
Това е да ви е сладко!



сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
15.02.2011 г. 10:30 Полезен 35

Ангелина, благодаря за чудесната рецепта. Правя този кекс вече повече от година и е станал любим на всичките ми приятели.Поздравления!

ДАНИ
ДАНИ коментира
Подобни рецепти