ЗА рецептата

Готвенето като страст и въображение... http://magecreations.blogspot.com/

Нужни продукти

200 гр. картофи
300 гр. малки печурки
100 мл. прясно мляко
30 гр. краве масло
2 белтъка
50 мл. бяло вино
1 бр. червена чушка за украса
1 стрък зелен лук за украса
зехтин
естрагон
сух чесън
червен пипер
пипер меланж
Нужно Време
подготовка 80 минути
готвене 30 минути
общо 110 минути

Стъпки

Обелете и сварете картофите. Отцедете ги от водата и ги намачкайте . Като постепенно прибавяте прясното мляко и маслото. Овкусете със сол, пипер меланж и естрагон.

В купа разбийте белтъците на сняг. Постепенно добавяйте от готовите белтъци към картофите.

В тава поставете хартия за печене. С помощта на ринг оформете канапетата с дебелина 3 см. Печете в загрята фурна на 200 градуса, до почервеняване.

През това време пригответе гъбките. Измийте ги и ги почистете. Запържете целите гъби в загрят тиган със зехтин и малко масло. След като са готови добавете бялото вино и червения пипер. Подправете ги със сол и пипер меланж. Готовите канапета се поднасят с пържените гъбки. Гарнирайте с червена чушка и зелен лук.

Добър апетит !

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти