
Пиле в сладко-кисел сос
Нужни продукти
400 гр пилешко филе
1 шайба ананас
1/2 морков
Панировка:
1 ч.л. нишесте
6 ч.л. брашно
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. бяло вино
1/2 ч.л. захар
Соса:
2 ч.л. нишесте
7 ч.л. кетчуп
4 ч.л. оцет
Нужно Време
подготовка
20
минути
готвене
10
минути
общо
30
минути
Стъпки
Разбивате продуктите за панировката и потапяте пилешкото месо. Изпържвате в нагорещеното олио - 3 минути. В друг тиган правите соса от нишестето, кетчупа и оцета, които предварително сте разбили с нарязаните на парченца ананас и моркова. Разбърквате добре и сервирате.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти