Нужни продукти
1 глава Лук
2 скилидки Чесън
250 гр. патладжани
1 Чушка
250 гр Тиквички
400 гр Консервирани домати
1 суп.лъжица Доматено пюре
1 Дафинов лист
Черен пипер,сол,зехтин,чубрица
Стъпки

Патладжанът и тиквичките се нарязват на колелца. Патладжанът се оставя да престои около 20 минути, за да пусне горчивия си сок. Лукът се нарязва на тънки полумесеци и се нарежда на дъното на предварително намазнена тава. Слага се ред тиквички, така че да се застъпват. На вторият ред се подреждат по същия начин патладжаните и така докато заемат цялата тава. Лично аз ги подреждам по-стегнато, за да мога да събера повече. Посолява се на вкус и се поръсва с нарязания на ситно магданоз. Доматите се настъргват и се изсипват равномерно върху тиквичките и патладжаните.
Пече се във фурна на 180-200 С, докато сокът пуснат от зеленчуците изври и останат на мазнина. Поръсва се с настърган кашкавал и се запича за 5 минути.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти