Рибена чорба "Импровизация"
Рецептата е по моя модификация от различни други, затова и името и е такова. Моята половинка я гарнира с бира, а вие се чувствайте свободни да импровизирате. :)
В тенджера с вода и олио се сваряват нарязана на едро главата целина и парчетата риба. След като рибата започне да се отделя от костите я свалете от котлона. Изваждате и обезкостявате рибата, а бульона прецеждате.
В друга тенджера се запържват моркова и лука до омекване. След това се залива с вече прецедения бульон, добавят се нарязаните на кубчета картофи и обезкостената риба накъсана на парченца. След като поомекнат зеленчуците се накълцва на ситно стръкче целина и 1-2 стръкчета магданоз. Посолява се на вкус и се поръсва по желание с черен пипер. Когато чорбата е готова се сервира с резенче лимон.
Добър апетит!