Нужни продукти
2 яйца
1 ч.ч. мас
1 ч.ч. захар
2 ванилии
1 ч.л. сода
1 бакпулвер
брашно, колкото поеме да стане на меко тесто
мармалад
шоколад
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 30 минути
общо 60 минути
Стъпки

Разбиват се яйцата със захарта, добавя се омекналата мас, брашното (около 200 гр, ако трябва добавете още), ванилията, содата и бакпулвера.
Прави се меко тесто и се шприцова с шприц. Нареждат се в тава и се пекат. Вече готови, розичките се слепват с мармалад и по желание се поливат с разтопен шоколад.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
28.04.2013 г. 23:43 Полезен 1

Сладките може ги направите и с масло, но с мас, стават по хрупкави.

Ирина Ангелова
Ирина Ангелова коментира
05.04.2011 г. 19:31 Полезен 5

В защита на автора на рецептата мога да кажа 2 неща: 1-во: по рецепта в които и книги и сайтове да търсиш розичките се правят със мас.. това, че на теб не ти харесва е твой проблем.. и 2-ро за твое улеснение направи кладенче от брашното и в нея сложи мазнината, захарта, яйцата и останалите продукти! ;)

Диана
Диана коментира
21.09.2009 г. 22:50 Полезен 0

Сладкиши с мас?! Извинете, това е отврат. Защо не масло или маргарин, та трябва да се добавя възможно най-тежката мазнина? И даже не сте записали кога и как се добавя мазнината. Ами човек, като предлага рецепта, би трябвало да е коректен.

Иванина
Иванина коментира
Подобни рецепти