ЗА
рецептата
Подходяща за пости.
Нужни продукти
150 гр. елда
100 гр. маринован пачи крак
/или мариновани печурки/
1 връзка зелен лук
сока от един лимон
зехтин и сол
Нужно Време
подготовка
15
минути
готвене
15
минути
общо
30
минути
Стъпки
Почистената и измита елда сварете с вода в съотношение 1:3 за колко 7-8 минути. Оставете да изстине. Нарежете зеленият лук на кръгчета. Отцедете пачия крак от маринатата. Пачият крак може да се за замести с печурки. В купа смесете елдата, зеления лук и пачия крак. Овкусете със сол, зехтин и сока на един лимон.
Разбъркайте и поднесете!
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти