Разбъркайте една чаена лъжичка горчица, удна чаена лъжичка от настъргания чесън и чаена лъжичка черен пипер в средно голяма купа, докато се смесят добре. Добавете пилешкото месо, нарязано на дребно и разбъркайте, докато поеме от подправките.
Загрейте 1 супена лъжица зехтин в голям тиган с незалепващо покритие на средно висока температура. Добавете пилешкото и гответе до 10 минути, като го обръщате, докато придобие златистокафяв цвят. Прехвърлете го върху дъска за рязане и оставете леко да изстине за 5 минути, преди да го нарежете.
Междувременно разбийте киселото мляко заедно с 3 супени лъжици пармезан, уорчестър, пастата от аншоа, лимоновия сок и останалите 3 супени лъжици зехтин, втората чаена лъжичка горчица, втората чаена лъжичка чесън и още една чаена лъжичка черен пипер в голяма купа до получаване на кремообразна смес. Добавете марулята и разбъркайте, докато се покрие добре с подправките
Разпределете салатата в 2 чинии. Върху всяка от тях добавете крутони и нарязано пилешко месо. Поръсете с останалите 2 супени лъжици пармезан. Салатата е готова за консумация!
Преди приготвянето на салатата, предварително мариновайте пилето покрито във фолио, в хладилника за не повече от 8 часа. Съхранявайте дресинга в хладилник в херметически затворен съд до 4 дни.