В тиганче смесвам виното, маслото, захарта, водата и какаото. Поставям го на котлона.
През цялото време бъркам продуктите и в мига в който кипне сместа, я отмествам от печката.
Отделям 1/2 ч.ч. от тази смес за глазура на кекса.
Отделно смесвам 4-те жълтъка, брашното, бакпулвера, и 4-те белтъка разбити на сняг.
Към тях прибавям основната част от приготвената, леко охладена какаова смес.
Слагам полученото тесто в намазнена и набрашнена тавичка и пека кекса до готовност. След това го обръщам в поднос и го заливам с отделената глазура.
Изключително вкусен кекс!!!
не е ли малко 1 чаша брашно
Добавя се брашно докато се получи средно гъста смес (за кекс).
Брашното не е малко.Използвайте точно 1 чаена чаша брашно.!! Кекса става много пухкав и лек.