Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци, разтопяваме маслото, добавяме захарта, киселото мляко, жълтъците, ванилията, брашното и бакпулвера. Печем в предварително загрята фурна на 180˚С около 20 минути /до леко зачервяване/.
Изваждаме сладкиша и го оставяме леко да изстине.
Разбиваме белтъците на твърд сняг с 5 с.л. захар и щипка лимонена киселина / може 1 ванилия за аромат/.
Намазваме по застиналия сладкиш с конфитюра /мармалада/ , поръсваме с орехи и разстиламе разбитите на сняг белтъци, отгоре може пак да поръсим орехи.
Запичаме сладкиша само отгоре на слаба фурна докато белтъците леко порозовеят.
След като изстине, поднасяме с кафе, чай или други напитки.
Нужни продукти
1 пак. масло /125 гр./
5 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. брашно
1 ванилия
1 бакпулвер
конфитюр или мармалад за намазване
счукани орехи по желание
Нужно Време
подготовка
20
минути
готвене
30
минути
общо
50
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Сезонни рецепти