ЗА рецептата

Аз съм от град Велинград и сам на 11 години тази рецепта е моя идея, моята баба ми дава много да плескам из кухнята. Екип Vkusnotiiki.net: За тази рецепта можете да ползвате тесто за пици, баници и мекици.

Нужни продукти
300 гр. кашкавал
250 гр. колбас (каквото има)
1 кг. брашно
1/4 мая за хляб
200 гр.сирене
1 скилитка чесън
1 глава кромид
магданоз
олио или масло
сол
1/2 бр. яйце
Нужно Време
подготовка 60 минути
готвене 30 минути
общо 90 минути
Стъпки

Парва стъпка:

Замесваме тесто за питка слагаме брашното в голям съд размиваме маята с топла вода и я изсипваме при брашното, слагаме щипка сол и започваме да бъркаме, докато не се омеси, като топка и не залепва по ръцете. Оставя ме да втасва докато не стане двойна сместа.

Втора стъпка:

Докато сместа втасва приготвяме плънката. Нарязваме лука, чесъна и магданоза, настъргваме кашкавала и сиренето, нарязваме на ситни парченца колбаса, разбиваме яйцето и прибавяме всички нарязани и настъргани продукти.

Трета стъпка:

Сместа е готова. Разделяме тестото на равни части и го разточваме на кора. В средата на разточеното кръгче, слагаме плънката и завиваме така, че плънката да не се вижда и да не излезе при печенето.

Четвърта стъпка:

На умерено нагрят котлон слагате олио или масло толкова, че като сложите нашите вързопчетата в съда за пържене да са покрити и при силно нагрято олио се пържат. Може и да се пекат на силна фурна и в двата случая са готови, като придобият златист цвят. Поднасят се в чиния леко изстинали с бял сос по желание и се гарнира с малко магданоз гарнирането е пожелание.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти