Спагети ала Нерано е традиционно италианско ястие с паста от регион Кампания, приготвено с паста, пържени тиквички и сирене Проволоне дел Монако.
Сложете голяма тенджера с вода да заври Посолете леко врящата вода и добавете спагетите Варете до половината от времето за готвене, посочено на опаковката Извадете ½ чаша ( мл) от водата, в която се варят спагетите, и я оставете настрана
Покрийте дъното на голям тиган със зехтин и го загрейте на средна температура Добавете резените тиквички на един слой и ги изпържете до златисто от двете страни, около - минути Извадете ги с решетъчна лъжица и ги прехвърлете в чиния, покрита с кухненска хартия, за да се абсорбира излишното олио
Изхвърлете олиото от тигана Добавете супени лъжици зехтин екстра върджин и чесъна и гответе на слаб огън, докато чесънът стане златист, след което махнете тигана от огъня и изхвърлете чесъна
Отцедете спагетите и ги добавете в тигана с ароматизираното с чесън олио Продължете да готвите пастата, като добавяте по един черпак от запазената вода от спагетите, докато пастата стане al dente
Свалете тигана от огъня Добавете настъргания Проволоне и две супени лъжици от водата, в която се е варила пастата, в купа и разбъркайте бързо, като добавите още вода от пастата, ако е необходимо, за да се уверите, че сместа се е смесила добре, образувайки крем
Накрая добавете резените тиквички и листата босилек и разбъркайте внимателно, за да се смесят всички съставки Сервирайте веднага с прясно смлян черен пипер отгоре