Chef Vkusnotiiki
ЗА рецептата

Спагети ала Нерано е традиционно италианско ястие с паста от регион Кампания, приготвено с паста, пържени тиквички и сирене Проволоне дел Монако.

Нужни продукти
340 г. спагети
3 с.л. зехтин екстра върджин, + още за пържене
4 бр. малки тиквички, нарязани на тънки филийки
1 бр. скилидка чесън, по желание
90 г. сирене Проволоне дел Монако (или микс от пармезан и качокавало), ситно настъргaнo
шепа пресни листа босилек
Морска сол и черен пипер на вкус
Нужно Време
подготовка 5 минути
готвене 15 минути
общо 20 минути
Стъпки

Сложете голяма тенджера с вода да заври Посолете леко врящата вода и добавете спагетите Варете до половината от времето за готвене, посочено на опаковката Извадете ½ чаша ( мл) от водата, в която се варят спагетите, и я оставете настрана

Покрийте дъното на голям тиган със зехтин и го загрейте на средна температура Добавете резените тиквички на един слой и ги изпържете до златисто от двете страни, около - минути Извадете ги с решетъчна лъжица и ги прехвърлете в чиния, покрита с кухненска хартия, за да се абсорбира излишното олио

Изхвърлете олиото от тигана Добавете супени лъжици зехтин екстра върджин и чесъна и гответе на слаб огън, докато чесънът стане златист, след което махнете тигана от огъня и изхвърлете чесъна

Отцедете спагетите и ги добавете в тигана с ароматизираното с чесън олио Продължете да готвите пастата, като добавяте по един черпак от запазената вода от спагетите, докато пастата стане al dente

Свалете тигана от огъня Добавете настъргания Проволоне и две супени лъжици от водата, в която се е варила пастата, в купа и разбъркайте бързо, като добавите още вода от пастата, ако е необходимо, за да се уверите, че сместа се е смесила добре, образувайки крем

Накрая добавете резените тиквички и листата босилек и разбъркайте внимателно, за да се смесят всички съставки Сервирайте веднага с прясно смлян черен пипер отгоре

сготвих

Хранителни стойности

Размер на порцията: 1 порция

Калории
550
Общо мазнини
25g
Наситени мазнини
10g
Холестерол
30mg
Натрий
300mg
Въглехидрати
65g
Фибри
4g
Захари
6g
Белтъци
15g
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти