ЗА рецептата

Тортата става бързо, лесно и вкусно и е подходяща за ненадейни гости. Аз лично я пека на по-силни градуси. Става много вкусна. Може и с други кроасани по избор, но течния шоколад повече се усеща.

Нужни продукти

5 яйца
200 гр. прясно мляко
100 гр. захар
1-2 ванилии
4 кроасана с шоколад
За карамела:
100 гр. захар
Нужно Време
подготовка 45 минути
готвене 90 минути
общо 135 минути

Стъпки

Яйцата, захарта, прясното мляко и ванилиите се объркват в голяма купа.
Кроасаните се надупчват отгоре с вилица или клечка за зъби. В тавичка за кекс с дупка или правоъгълна тава се изсипва карамела на дъното. Нареждат се кроасаните и отгоре се изсипва сместа с яйцата. Пече се на водна баня на 130 градуса около 1.30-2.00 часа.
Карамел:
Като започне да покафенява захарта се прибавя 50 гр. хладка вода. След като почне да става еднородна сместа се прибавя още 50 гр. хладка вода. Остава се да престои в хладилника.
Приятен апетит!

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти