ЗА рецептата

Каймата се меси само в една посока без да се стиска и да излиза между пръстите, докато се появят конци.

Нужни продукти
100 гр. бекон
1 кг. кайма
1 глава нарязан лук
2 яйца
2 филийки хляб, накиснати в мляко
50 гр. маслини
кисели краставички
топено сирене или пушено сирене
черен пипер
сол
магданоз
други подправки пожелание и по вкус
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 30 минути
общо 60 минути
Стъпки

Каймата се омесва с подправки, настъргания на ренде лук, филиите хляб и яйце и разделяме на две части.
Едната половина се оформя на дълъг салам. Разстила се в намазнена и поръсена с галета форма за кекс.
Нареждат се филийки от бекона, нарязаното на филийки варено яйце, киселите краставички нарязани на филийки и обезкостените и нарязани маслини.
Отгоре се слага отново бекон и другата половина от каймата и добре се притиска от всякъде.
След като се изпече, още горещо се обръща и се украсява с кръгчета топено или пушено сирене на вкус. Поднася се със салата или картофено пюре.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти