Нужни продукти
500г боб
1 гл червен лук
4 - 5 с.л. оцет
6 с.л. зехтин / олио
1/2 ч.л. черен пипер - смлян
сол
магданоз
Стъпки

Изберете възможно най-едрия сорт боб. Накиснете го за няколко часа в студена вода, после сменете водата с нова и го сложете да се свари на бавен огън. Важно е да не се преварят зърната - трябва да са сварени, но не разкашкани.

Готовият боб се оставя да се охлади заедно с водата, в която е врял. След това се отцежда.

Лукът се реже на полумесеци и се намачква със сол. Прибавя се към боба, овкусява се със сол, черен пипер, оцет и зехтин.

Поднесете салатата с накълцан магданоз.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти