Блогът за В кухнята
Тук е мястото, където събираме всички функционални и практични решения за твоята мечтана кухня. А защо да не споделиш с нас и своя личен опит?
Архив: 08-2024
Всички дресинги Цезар ли съдържат аншоа?
Салатата "Цезар" е създадена през 1924 г. от Цезар Кардини, който бил ресторантьор, готвач и собственик на хотел. Въпреки че оригиналната рецепта не съдържа аншоа, много съвременни варианти я включват като важна съставка. Нашата рецепта за дресинг за салата "Цезар" съдържа паста от аншоа, но тя не е задължителна. Ако желаете вегетарианска версия на дресинга, можете да пропуснете пастата от аншоа. Каква е разликата между…
Как да изберем зехтин екстра върджин?
Какво представлява зехтинът екстра върджин? Най-просто казано, това е механично извлечено масло от маслини. Изборът на най-добрият продукт е да се насочим към най-пресния такъв, направен от идеално узрели, в случая, предимно зелени маслини с отлично качество. Но много аспекти на производството и съхранението могат да повлияят на крайното качество на продукта. Ето за какво трябва да следите внимателно при прочитане…
Какво значи "силна", "умерена" и "ниска" температура в рецептите?
При готвене е важно да се разбират термините, използвани в рецептите, за да се постигнат най-добрите възможни резултати. Днес ще разгледаме какво точно означават термините "силна", "умерена" и "ниска" температура при готвене във фурна или на котлон. Фурна Силна температура: При готвене във фурна, терминът "силна температура" обикновено означава предварително загряване на фурната до около 220℃ - 250℃ Умерена температура:…