Нужни продукти                        
                        
                                
                                500 гр зрял фасул                                
                            
                                                                                                            
                                
                                3-4 моркова                                
                            
                                                                                                            
                                
                                доматено пюре                                
                            
                                                                                                            
                                
                                3-4 средно големи глави кромид лук                                
                            
                                                                                                            
                                
                                гъби печурки стерилизирани 1 буркан                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 дафинов лист                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1-2 зърна черен пипер                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1-2 люти чушлета(пукани, стерилизирани)                                
                            
                                                                                                            
                                
                                олио                                
                            
                                                                                                            
                                
                                червен пипер                                
                            
                                                                                                            
                                
                                сол                                
                            
                                                                            Нужно Време
                            
                                    подготовка
                                    
                                                                        - -
                                    минути
                                
                            
                                    готвене
                                    
                                                                        60
                                    минути
                                
                            
                                    общо
                                    
                                                                        60
                                    минути
                                
                            Стъпки
                        Бобът накиснат от вечерта се измива и след това се слага в тенджера да заври, маха му се първата вода и след като заври втори път, му се слага малко олио и се оставя в тенджерата да ври до полуготовност.
През това време се нарязват морковите на малки кубчета, лука на дребно и се слагат да се задушат, след това се прибавят измитите гъби, червения пипер и дом.пюре. Всичко се смесва и се слага в гювеча, заедно с подправките. Чушлетата се слагат най-накрая като е готово ястието само да се задушат.
Приятен апетит!
Mнения на кулинари
                                                    
                                добави коментар                            
                        
                                                    Подобни рецепти
                        Сезонни рецепти
                        
Тайната на гръцкиа боб е в целината.За гъбите мисля че е въпрос на вкус,също така те го запичат боба във фурна след като се свари.:)прятен апетит