Фондю
Нужни продукти
100 гр пушено сирене
100 гр топено сирене
100 гр крема сирене
100 гр саламурено сирене
100 гр кашкавал
150 мл бяло вино
25 гр нишесте
100 гр масло
индийско орехче
Нужно Време
подготовка
20
минути
готвене
30
минути
общо
50
минути
Стъпки
Всички сирена и кашкавал се настъргват, слагат се в тефлонов съд, долива се маслото, виното и се бърка.
Вари се до еднородна смес на слаб огън, ако е рядко се добавя нишестето за сгъстяване. Сервира се топло с препечени филийки или кротончета, като се топят във фондюто и с туршия или салата. Ако изстине леко се претопля.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти